Udon Thani

Udon Thani som ligger i nordöstra Thailand är en stad som ligger i regionen Isan. Udon Thani har omkring 247 000 invånare.  Staden är viktig sett ur administrativt centrum i provinsen Udon Thani. Staden ligger cirka 60 mil nordöst om Bangkok, och kommunikationerna med både flyg och väg är goda.
Bla. går en fyrfilig motorväg hit.

Udon Thani ligger vidare cirka 5 mil från "Vänskapsbron" över floden Mekong till Laos i norr. Huvudnäringen i området är lantbruk där risodling är den största, men här odlas även socker och andra grödor.

Den största och växande inkomstkällan är gummiplantge, där gummit från odlingarna exporteras. Området kring Udon Thani var bebott redan 6000 år före kristus och är en av Thailands äldsta boplats, Ban Chiang, ligger cirka 5 mil öst om Udon Thani. Länge var området behärsket av Laos (Lan Xha-riket) eller Khmer-riket.

På 1700-talet var området under burmesisk styre och dominans. Kung Taksin införlivade området i Thailand år 1772. Staden Udon Thani grundades i slutet av 1700-talet av prins Prajak Sillapakhom, en son till kung Rama IV.

Staden växte oerhört kraftigt i och med Vietnamkriget på 1960 talet enbart pga. att USA tilläts placera flyg och militärer i området.

Du kan flyga inrikesflyg till Udon Thani från Bangkok och dessa flygbiljetter kan du köpa hemifrån

Udon Thani Thailand