Surat Thani i södra Thailand

Surat Thani som ligger i södra Thailand och 1 timmes flygresa från Bangkok är mest känd som en stad man kan resa till för att ta sig vidare till Koh Samui. Surat Thani har en flygplats och du kan resa med både Nok Air och Thai Air Asia från Bangkoks gamla flygplats Don Muang. Från Suvarnabhumi kan du flyga med inrikesflyg och då är det Thai Airwys som du ska flyga med. resvägar till Samui leder till Surat Thani och vidare med buss och färja.

När du anländer till Surat Thani flygplats kan du köpa biljetter till både buss och färja som tar dig ända fram till Koh Samui. Reser du denna väg är det ofta upp till halva priset att än att du skulle flyga med direktflyg till Koh Samui. Anledningen till detta är att Bangkok Airways har monopol på sträckan Bangkok till Samui. Dessutom så äger flygbolaget den lilla pittoreksa flygplatsen på ön. Då det kan vara praktiskt att veta att det finns en alternativ resväg till kokosnötpalmernas underbara ö i Thailändska gulfen. Resa till halva priset till Samui med några enkla knep!

Resan till Koh Samui från Surat Thani flygplats tar tillsammans 3 timmar, du reser med buss fram till Don Sak, som färjeläget heter och där färjorna avgår från Till Samui. Sedan tar själva båtturen ca. 1,5 timme. båten anläder då i byn Nathon som ligger på västra Koh Samui och därifrån når du stränderna Chaweng och Lamai på mellan 20 till 30 minuter.

När du anländer till Nathon finns det gott om Taxibilar som vill köra dig fram till resorten du ska bo på. Priset varierar men låt dig inte luras, var nog med att förhandla priset innan ni åker iväg.

Alternativa och andra vägar till Koh Samui är att flyga inrikesflyg till Surat Thani och sedan köpa transport från flygplatsen direkt till ön inklusive buss och färjebiljetter. Priset är betydligt billigare att flyga direkt till ön!