Suphattra Land Fruktodling Rayong


15 km norr om Rayong ligger Suphattra Land, Ett besök på Supphatra land kan vara en annorlunda tur. Det har fått utmärkelsen Thailands bästa agro-turistmål. Fick höra att det var ett måste för fruktälskare. Väl framme på Suphattra Land löser du inträdesbiljett, Kanske du får en kokosnöt och sedan bär det iväg med buss ut på odlingarna.

Här kommer du att får se och känna på mangosteen, rambutan, durian, stjärnfrukt, banan, papaya, mango, drakfrukt, Jack fruit, vindruvor, kokosnötter, longan, passionsfrukt, pomelo, annanas, rose apple och ett antal fler frukter växer, ja listan kan göras hur lång som helst. Ungefär mitt på rundturen stannade bussen och det bjöds upp till fruktbuffe av alla de frukter som hade säsong just nu, vilket var de flesta frukter som vi har nämnt tidigare.

Barnens favoriter brukar vara  mango samt longan som var små bruna bollar som skalas och serveras på löpande band till alla som vill prova av den underbara personalen. Barn blir här som på många andra ställen i Thailand väl bemötta. De visar oftast upp glada miner. Ibland blir det naturligtvis för mycket även för dem och de väljer att gömma sig bakom oss. Och de brukar framkalla förtjusta fnitter när de sedan kikar fram, och så är buset igång igen! Ett besök på Suphatrra Land passar alla självklart är du intresserad av frukter kan dett vara pricken över i:et. Du kommer att få se gummiträd och även biodling. Ska du åka till Suphatrra Land kan du bege dig till

Lalok Road, Nong Lalok Tel.038892048-9
Öppet mellan 06:30-18:00