Rayong med Mae Phim, Ban Phe och Mae Rumphung

Rayong ligger 20 mil och endast 2 timmars bilresa från Bangkoks flygplats Suvarnabhumi, befinner du dig inne i Bangkok city tar resan ca. 2.5 timmar. Rayong är en provinshuvudstad och en av Thailands rikaste provinser. Detta beror på att staden har många industrier och att många invånare arbetar inom industrin. De flesta jobben finns inom Kemiindustrin, men eftersom turismen ökar i området börjar allt fler thailändare arbeta med turister och allt fler börjar hitta en försörjning inom turistnäringen.

Strandremsan från Rayong sträcker sig ända fram till Mae Phim, en sträcka på ca. 3 mil och det finns gott om hotell och resorter i olika prisklasser. Fördelen med att resa till Rayong är främst närheten till Bangkok där man hittar billiga Thailandsresor då det är många flygbolag som flyger till just Bangkok.

Utmed strandremsan hittar du små turistställen med lite olika karaktärer, den första som du når efter Rayong är Mae Rumphung, en lång och finkornig strand som lämpar sig väldigt bra för barnfamiljer. Närheten till Ban Phe och Koh Samet gör stranden attraktiv för både par och barnfamiljer. Tänk på att det är inget hålligång utan kvällarna är lugna och det blir snabbt tyst och behagligt i Mae Rumphung.

Nästa by heter Ban Phe, mest känd som färjeläget till som tar dig direkt till nationalparken Koh Samet, byn har ingen strand som man kan skryta med utan hit åker du för att transportera dig ut till Koh Samet eller för att handla mat eller enklare souvinirer. Ban Phe är en gammal fiskeby och kännetecknas av det än idag, där många av byns invånare har sin försörjning från just fisket. I Ban Phe hittar du enklare inkvartering om du skulle gilla byn.

Nästa strand heter Suan Son, känd bland många svenskar som äger sitt egna hus eller lägenhet. Stranden är kanske inte den finaste i området, men håller ändå en okej standard.

Fortsätter du från Suan Son och kör mot Mae Phim hittar du många små och bra strandremsor på vägen, det finns gott om hotell och resort i Mae Phim! på vägen mot Mae Phim ligger den mest populära  Coca Cola Beach som fått sitt namn uppkallat Coca Cola skylatarna som sitter på vägen där man svänger ner till stranden.

Väl framme i Mae Phim som också är en lång strand på ca 5, 5 km. Här hittar du allt du kan tänka dig för en behaglig semester. Bra Restauranger, sköna stränder, inte alls så mycket turister. Mae Phim gästas också livligt av den inhemska befolkningen. Är du på semester i Mae Phim har du nära till Koh Samet, men också en rad andra och spännande aktiviteter. Låt dig njuta av alla Seafoodrestaraunger som lagar himmelsk god mat.

Oavsett om du ska resa till Mae Phim eller någon annan trevlig liten oas i området kring Rayong som kommer du hitta bra boende i Thailand och i området kring Rayong. Ska du resa vidare till Koh Chang passar Rayongprovinsen bra till ett stopp, då du har kommit ungefär halvvägs. Transport från Bangkok till Rayong finns det flera företag som erbjuder sina taxitjänster som transporterar dig antingen till Rayong eller Suan Son eller Mae Phim och Ban Phe.

I området finns det också en flygplats som heter Utapo som erbjuder direktflyg till både Koh Samui och Koh Phuket. Det är är inrikesflyg som flygs av Bangkok Airways och dessa flygbiljetter till Koh Samui kan du boka redan hemifrån Sverige.