Pattaya

Pattaya har under många år varit en av de mest besökta badorterna i Thailand. Läget med endast 145 km sydost om Bangkok och endast 80 km från våra boenden gör platsen attraktiv. Du reser till Pattaya med buss eller bil, Badorten är inte riktigt lika attraktiv längre, då utbudet på andra orter har utvecklats avsevärt.

Till Pattaya reser du om du vill ha ett rikt utbud av shopping och nöjen, Det finns många bra restauranger och ett nattliv i världsklass. Skulle du vilja stanna längre så finns här hotell och andra boenden för varje plånbok och smak.

Pattayas Historia
Historian om Pattaya är en bild av vad som kan hända  när turisttillstömmningen blir för stor. I Mitten av 1960 talet började amerikanska soldater rekreera sig på Pattayas stränder. På den tiden var det ett litet sömningt fiskeläge utan nöjesutbud eller några hotell, men den vackra långa stranden med palmer och klart vatten samt närheten till korallöarna blev snabbt mycket populär. Under de följande 15 åren började turisterna komma till Pattaya och platsen blev det stääe man reste till för att njuta av livet i ett tropiskt paradis.


Restid: 1 timma med bil från våra boenden