Shopping i Mae Phim, Rayong, Ban Phe, Bangkok

Är du i behov av en  annan aktivitet kan det vara en upplevelse att ta den lokala taxin från huvudvägen i Mae Phim  och åka in till Rayong. Det är både roligt och ett annorlunda färdsätt.

Den bästa shoppingen hittar du inne i Rayong och det är utan tvekan LaemTong som erbjuder den bästa shoppingen. Det är ett shoppingcenter som har det mesta. Här hittar du också Mc Donalds och andra västerländska restauranger. Det finns också gott om butiker av alla de olika slag, kläder klockor och skor och priserna är låga. Ska du köpa kläder på LaemTong i Rayong är utbudet strakt begränsat om du drar större storlekar.  Är du ute efter att shoppa varumärkeskopior är inte heller Rayong det ultimata stället. Då får du åka de resterande 5 milen till Pattaya där utbudet är enormt inom all shopping. Eller varför inte avsluta ett par dagar av din semester för att bege sig upp mot Bangkok för en avslutande shoppingrunda. I Bangkok är det MBK shopping som är mest känt, men Bangkok erbjuder också ett helt shoppingdistrikt innehållande kopior av all de slag. Oavsett shopping är priserna i Thailand en tredjedel av priserna som vi är vana vid hemifrån. Så är du sugen på at handla billigt är det bara att sätta igång och planera för vilka inköp som du hade tänkt dig och sätta igång och söka.

Shopping i Mae Phim?
Shopping i området kring Mae Phim är starkt begränsat. Till Mae Phim åker du för sol, bad och avkoppling varvat med bra restaurangbesök. Skulle du mot all förmodan vilja handla så finns det några få butiker som säljer souvenirer i form av vindspel som är tillverkade av snäckskal. I Mae Phim kan du köpa badleksaker från den klassiska leksaksbilen som åker fram och tillbaka på gatan. Det finns flera minimart utmed strandvägen i Mae Phim varav en av dom är väldigt välsorterad där du kan löpa allt från Synålar till stora vattenflaskor.

Shopping i Ban Phe?  
Shopping i Ban Phe är heller ingenting vi kan skryta med att det finns, förutom de traditionella snäckskalsdraperierna som du hittar i varje gathörn. Det finns flera Minimart och livsmedelsaffärer bla. Finns Tesco i Ban Phe. Men också Petras affär som är välsorterad med både maskindiskmedel, vin och goda charkuterivaror. I Ban Phe hittar du också några klädaffärer utmed huvudvägen. Vad däremot det finns gott om är torkade fiskprodukter, du hittar även färska räkor för att anordna din egna räkfrossa.