Resa med barn i Bangkok

Resa med barn i Bangkok kan kännas som en mardröm för de flesta föräldrar. Dock kan din Bangkokvistelse vara en trevlig tillställning med barn om man planerar väl så att alla får sin del av de alla aktiviteter som erbjuds i Bangkok. Det finns många olika aktiviteter för både barn och vuxna. Här nedan har vi satt ihop en guide som kan vägleda och hjälpa till i planeringen för er kommande resa till Bangkok med barn.

Lämpliga aktiviteter för barn i Bangkok

Safariworld
Det här är barnens favorit med attraktioner som djungelpromenad, safariläktare marinpark, spion och krigszon, orangutangboxning, stunt cowboys och delfinuppvisningar du hittar också fåglar och sjölejon.
Adress:
99 Panyaintra Road, Minburi Öppet dagligen 09:00-16:30
www.safariworld.com

Childrens Discovery Museum.
Det här är ett formligt paradis för vetgiriga barn med många olika interaktiva utställningar, som tex, en studio där barnen kan göra egna Tv program. Barnen kan också lära sig mer om livet under markytan och titta på dockteater.
Adress:
Queen Sirikit Park, Kamphaenphet Road,
Öppet Tisdag- Fredag 09:00-17:00, lördag och söndag 10:00-18:00
 

Bangkoks Dockmuseum
Tongkorn Chandavimol skapade museet på 1950 taletnyss hemkommen från en resa till Japan som väckte hennes intresse för olika slags dockor från olika länder. Dockorna som visas är från hennes privata samling och kommer från hela världen. Det finns också dockor att  köpa på plats. Det kan vara svårt att hitta museet, men det är väl värt ett besök.
Adress:
85 Soi Mo Leng. Ratchaprarop Road  öppet måndag-lördag mellan klockan 08:00-17:00
www.bangkokdolls.com

Siam Park
Ett bra alternativ till aktiviteter för barn är ett besök på äventyrsbadet Siam Park som ligger i utkanten av Bangkok. förutom äventyrsbad finns här också Temapark och nöjespark. En av höjdpukterna är den snabba rutschkanan, superspiralen och vågbassängen. 
Adress:
99 Seri Thai Road, Kanna Yaow, öppet 10:00-19:00 dagligen
www.siampark.com

Siam Ocean World
Upptäck Siam Ocean World som är ett av sydostasiens största akvarier. Det är indelat i 7 olika zoner som djuphavsreven, det levande havet och den klippiga kusten. Det finns bla. glasbottnade båtar och möjlighet att dyka med hajar. Man kan också se när pingvinerna och hajarna matas och titta på olika shower med tex. sjölejon.
Adress:
Siam Paragon, Rama 1 Road öppet 09:00-22:00 dagligen
www.siamoceanworld.com