Chinatown Bangkok, kineskvarteret

Precis som andra storstäder har också Thailand och Bangkok sitt Chinatown. Ett besök här är mycket spännande och kan mycket väl mäta sig med andra kineskvarter världen över. Det ligger på Soi Wanit som också kallas Sampeng Lane. Soi Wanit går parallellt med Yaowarat Rd , och om Taowarat Rd är gatan med de många guldsmedsbutikerna så är Soi Wanit en lång smal gata som är täckt med bomullsbaldakiner. Gången mellan affärerna är högst 2 meter bred. Men även om det råder stor trängsel, lyckas motorcyklar och stora dragkärror transportera ner varorna till de små affärerna. Här finns stora möjligheter att på nära håll uppleva kinesernas affärstalanger och den speciella atmosfär som finns i varje Chinatown.
I Chinatown Bangkok kan allting köpas, rökelse, tyg, fyrverkerier, leksaker och många saker som köps dussinvis och i partihandel. Chinatown är ett gyllene tillfälle att ägna sig åt shopping Prova gärna att köpa någonting att äta från de många gatukök, varje gatukök har sin egen prägel och kulinariska specialité.

Att köpa en detaljerad karta över hela Chinatown inkl Soi Wanit kan vara en bra idé innan du berger dig ut på upptäcktsfärd i Bangkok, Thailand