Cykla för att stödja barnhemmet
Baan Gerda

Biking for Baan Gerda är en ideell verksamhet. Du får uppleva en kul och spännande cykeltur genom östra delarna av Bangkok och på samma gång stödjer du barn som lever med HIV i Thailand. Aktiviteten är en del av den ideella gruppen “Dreams We Believe In” som drivs av skolelever och som stödjer barn som lever med HIV på barnhemmet Baan Gerda i Lopburi. All förtjänst går till barnen och alla cyklister får ett certifikat som tack för deras donation på 1000 baht per person. På denna turen så får du uppleva thailändarnas vardagsliv i Bangkoks östra delar. Är du sugen på något annorlunda? Detta blir säkert en minnesvärd upplevelse.

 Vi cyklar på cementerade cykelvägar längs Phra Khanongs kanalsystem. Denna delen av turen får dig att känna dig som om du skulle vara tillbaka på 1800 talet. Många tempel och byggnader kommer du att upptäcka! Här byggdes på 1850 talet och invånarna lever fortfarande ett väldigt traditionellt liv. Speciellt intressant är att buddhister och muslimer lever sida vid sida i detta området. Du får se både tempel och moskéer längs kanalen. Vi hälsar också på Mae Nak, thailands mest kända spöke. Mae Naks hem ligger utanför templet Wat Mahabut och det är en av de mest intressanta och unika platser du kan besöka i Bangkok. Mae Nak levde på 1800 talet men hon lever än idag kvar i thailändarnas hjärtan!

Vi stoppar också till för en picknick i en av Bangkoks största och vackraste parker. Rama 9 parken är en stor och fridfull plats i östra Bangkok. Här finns färgglada trädgårdar med influenser från olika hörn av världen med en stor sjö i mitten. Hit kommer Bangkokbor för att ha picknick, träna, jogga, och utöva Tai Chi och ta båtturer på den lilla sjön.

Vi cyklar också runt the imponerande sjön Nong Bon där man seglar, surfar, och paddlar kanot. Nong Bon visar upp en underbar sida av Bangkok som de flesta turister aldrig sett.

Cykelturen tar 5-7 timmar och vi åker ut varje lördag och söndag mellan klockan 6 och 8 på morgonen. 

Kontakta Biking for Baan Gerda direkt (går bra på Svenska)