Bangkok By Bike

Att vara turist i Bangkok är oftast en förvirrande och en omtumlande upplevelse. Många som reser till Thailand stannar ofta i Bangkok bara ett par dagar och spiller onödigt mycket tid på att leta sig fram till alla sevärdheter. Bangkok består av  Ett myller av människor och bilar i princip överallt. Det finns många vänliga Thailändare som vill hjälpa till, både seriösa och mindre oseriösa människor erbjuder dig dess tjänster, vilket komplicerar bilden ytterligare. En cykeltur med Bangkok By Bike leder inte till de kända sevärdheterna,  istället kommer du att få uppleva områden och företeelser som få av alla turisterna i Bangkok är i närheten av. Bangkok By Bike tar dig bakom fasaden, in i gränder och ut till undangömda grönområden, allt för en ny upplevelse av Bangkok.

Turen går genom flera genuina thailändska bostadsområden och du kan på mycket nära håll ta del av det dagliga livet hos flera olika samhällsklasser som bor och Verkar i Bangkok. Trots svåra levnadsförhållanden blir turister i regel alltid väl bemötta och du får bländande leenden och glada tillrop längs vägen. Tillfälle ges till filmning och fotografering av både sevärdheter och leende Bangkokbor.

Med en vanlig cykel som transportmedel erbjuder Bangkok By Bike guidade turer i de mest intressanta delarna av Bangkok. Trafiken i Bangkok är som bekant ökänd och många undrar om det överhuvudtaget är möjligt att cykla i detta kaos. Faktum är att det finns många små bakgator som knappt trafikeras och guiderna lotsar alla deltagare genom gränder, marknader och längs kanaler ut till områden som närmast kan beskrivas som djungelliknande, Bangkok By Bike är en en naturupplevelse som ligger långt ifrån de vanliga turisternas stråk som man vanligtvis ser i Bangkok.  Som en trevlig avslutning på turerna lastas cyklarna i en long-tail-boat och åker på de charmiga kanalerna tillbaka till utgångspunkten. Därmed får man se  Bangkok från vattnet, som av många turister uppfattas som ett ”måste”