Bangkok Thailands pulserande huvudstad


Bangkok är en storstad med många upplevelser!

Bangkok är en blandning av öst och väst, en pulserande storstad med många kontraster och ett fantastiskt utbud av aktiviteter, shopping, nöjen och kultur. Stadens många restauranger är eleganta och bekväma med god mat. Parkerna och buddisttemplen med sina vackra trädgårdar ger staden en lummig grönska.

Bangkok kallad även för Änglarnas stad
Thailändarna själva kallar Bangkok för Krung Thep – änglarnas stad. Den speciella atmosfären märks framför allt  i stadens gamla centrum med Grand Palace,det kungliga palatset, och Wat Phra Keo, Smaragdbuddans tempel, nere vid Chao Phraya-floden. Med Sky train eller den lättillgängliga tunnelbanan tar du dig snabbt och enkelt runt i de centrala delarna av Bangkok och slipper långa bilköer och trängsel på gatorna. Det är billigt att åka Taxi, men den stora trafiken gör att du tar dig fram smidigare med andra färdsätt.

Fantastiskt stort urval av shopping
Bangkok är väl värd en egen resa inte minst för att handla i de tusentals affärer. Här finns ett stort utbud av varor till extremt bra priser. Thaisiden är fördelaktigt att köpa, och skräddarsydda kläder, silver, guld och ädelstenar, allehanda konsthantverk, souvenirer och inte minst märkeskläder. På de enorma varuhusen MBK, Siam Paragon och Central World kan du utan problem spendera en hel dag. Nattmarknaden på Silom Road är också värd ett besök.

Allmänt om Bangkok
På slutet av 1700 talet fick Bangkok smeknamnet Asiens Venedig, även om de många klongerna (Kanaler) är igenfyllda och vägarna asfalterade kan man fortfarande få se små flytande marknader och det dagliga livet i klongernas pålhus.

Staden är ett ymnighetshorn av möjligheter och därför är det lämpligt att börja välja nog bland de många alternativen som staden erbjuder. Det första intrycket är ofta kaotiskt , kanske därför att Bangkok inte har något egentligt centrum. Stadens utberedning är stor och för de flesta människor är det inte möjligt att promenera från den andra sevärdheten till den andra. Använd därför kollektivtrafiken för att ta dig fram, det kanske bästa alternativet är expressbåten som kör längs klongerna.


Resa till Bangkok
Att resa från skandinavien till  Bangkok tar ca. 10 timmar en del flygbolag har direktflyg till Bangkok och andra erbjuder en resa med mellanlandning. Det smidigaste är att resa med reguljärflyg till Bangkok och priset brukar vara en positiv upplevelse. För att hitta bra flygpriser rekommenderar vi att du försöker söka för utresa mitt i veckan och hemresan också mitt i veckan.

Bangkok Reseguide (engelskt tal)

Karta över Bangkok

Karta över Bangkok