Mae Sot

Ca. 5 mil nordväst om Bangkok 8 mil från Tak ligger gränsstaden Mae Sot. Staden ligger intill floden Mai (Moei) som bildar den naturliga gränsen mellan Thailand och Myanmar. Staden bär tydliga spår av närheten till gränsen, och gränshandeln med mat , olika handarbeten och burmesiska kläder, mattor, smycken är oerhört livlig.

År 1991 förbjöd Myanmar gränshandeln i området Mae Sot och det startade en explosion av svart handel i området. Gatubilden präglas av en mängd etniska och religösa grupper muslimska likaväl som burmesiska buddhister, kristna karener, och meo, som är animister samt buddhister av thailändsk härkomst.

Mae Sot är ypperlig som utgångspunkt för vildmarksturer, detta kan du arrangera redan hemifrån eller direkt på plats. Flyg till Bangkok och sedan inrikesflyg i Thailand till Mae Sot som tar dig vidare ut i vildmarken och alla upptäckter.

Mon Krating är ett av vildmarksområdena ca. 11 mil från staden. Det här området med dimhöljda berg, tät regnskog håller på att raskt upptäckas av vildmarksturisterna. Befolkningen här består enbart av karenättlingar. En av platsens stora attraktioner är usugrottan som är en droppstensgrotta och en underjordisk flod.