Mae Hong Son

Mae Hong Son är den lilla staden, omgiven av berg och djungel. Staden ligger nära gränsen till Myanmar. Fram till år 1965  var den isolerad från resten av landet och du kunde ta dig fram till staden enbart på elefantryggen.

Mae Hong som är ofta insvept i morgondimma från bergen och platsen har därför fått namnet "Dimmornas Dal" Staden är fortfarande liten men utbyggnaden sker i rask takt och det bygs hotell för att kunna ta emot den ökade turismen till staden.

Många använder Mae Hong Son som utgångspunkt för ett flertal vildmarksturer ut i områdets vackra natur. Huvuddelen av stadens ursprungliga invånare är shanfolk, men staden präglas också av bergsfolk som tar sig till staden för att sälja grönsaker, frukt och kläder samt en massa olika hantverk. Staden erbjuder taxi i form av motorcyklar som kan hyras och en och annan tuk tuk finns det för att transportera sig. Minibussar sköts av utflyktsarangörer och de olika inkvateringarna till de olika sevärdheterna eftersom vägarna är förhållandevis dåliga. Senare år har det skett ett rejält ansiktslyft för vägarna i området särskilt vägen upp till Myanmar.

Den bästa tiden för att besöka Mae Hong Son är tiden mellan November och fram till mars, även om temeraturen kan sjunka till straxt över + på natten.

Ska du resa på de olika vildmarksturerna som erbjuds är det viktigt att tar med dig varma kläder eftersom temeraturen kan sjunka mycket om nätterna.

Du kan resa med flyg från Chiang Mai till Mae Hong Son som har en egen flygplats.

Mae Hong Son Thailand