Koh Tao

Koh Tao är en liten ö på drygt 21 kvadratkilometer där befolkningen på ön knappt överstiger 1000 personer som hudsaklingen försörjer sig på fiske och Kokosnötter. i början på 2000 talet började många att arbeta som dykeriföretag eftersom ön inbjuder till bra snorklings och dykmöjligheter.

Du reser till Koh Tao med båt från Koh Samui. Turen tar från 4-6 timmar beroende på vilken typ av båt du reser med. Oberoende på vilken väg du väljer så anländer du till den största av öns tre städer, Ban Mae Hat. Här växlar man pengar och utför sin andra ärenden. Att transportera sig runt ön sker vanligtvis med pick-ups på de förhållandevis dåliga vägarna. Det går också bra att transportera sig med båt mellan stränderna på Koh Tao.

Badmöjligheterna på ön är inte lika goda om på Koh Samui då man måste se upp ordentligt för korallen. Å Andra sidan finns här några av de bästa snorklings och dykplatser i hela Asien, det beror på att vattnet runt ön i stort sett är kristallklart, korallerna är vackra och det kommer simma många färggranna fiskar runt benen när du dyker eller snorklar. Har du inte provat på att snorkla tidigare så är det en stor upplevelse. Utrustning till snorklingen kan du hyra på plats eller följa med på de många olika guidade turerna.

Stränderna på Koh Tao
mangobukten har fina snorkel och dykmöjligheter och prisvärda inkvarteringsmöjligheter. Leukbukten ligger vackert vid den attraktiva klippan, platsen är den mest populära på ön. Här hittar du också boende till bra priser.

Dykning på Koh Tao
Ön är mest känd för sin dykning och snorkling, det finns gott om guidade turer och utrustning finns att hyra lite varstans.

Transport till Koh Tao
Du kan resa flyga till Koh Samui eller Surat Thani, därifrån går det bussar och färjor till Koh Tao. Inrikesflyg i Thailand kan du boka hemifrån.

Karta över Koh Tao