Koh Pha Ngan

Den ökade turistströmmen till Koh Samui har fått många av backpackers att resa vidare till Koh Pha Ngan som är en grann ö till Samui. Ön är mest känd för sina Full Moon Party som arrangeras varje fullmåne och drar publik från världens alla hörn.

Du kan åka båt över till Koh Pha Ngan från flera olika ställen på Samui, väl framme på piren kan du promenera eller ta en taxi till de olika resorts och bungalow som finns på ön. Den mest käna stranden är Hat Rin och det är också här som festerna anordnas när det är fullmåne.

Koh Pha Ngan har mycket av det som Phuket hade på 1970 talet, stränderna är ofta orörda och det finns enklare inkvarteringar.
Thong Sala är öns enda riktiga kända stad.

Sevärdheter
Phaengvattenfallet ligger 5 km norr on Thong Sala. Kha Ra är den högsta utkikspunkten som ligger på 627 meter över havet. Wat Khao Tham, grotttemplet ligger näta byn Ban Thai.

Ska du resa ill Koh Pha Ngan kan du flyga till Koh Samui eller till Surat Thani, därefter åker du båt frånn någon närliggande hamn. Inrikesflyg till Koh Pha Ngan kan du boka redan hemifrån

Karta Koh Pha Ngan