Koh Chang på egen hand


Koh Chang, Elefantön (Chang= Elefant)
Koh Chang är Thailands näst största ö näst efter Koh Samui. Koh Chang är belägen 2,5 timmes biltur från Mae Phim. Allt Om Thailandsresan kan ordna med transporter fram till färjeläget eller hela vägen fram till ditt hotell eller resort på Koh Chang.
Alla stränder på Koh Chang har sin egen charm och du hittar snabbt ett alternativ som skulle passa dig bra!  Du hittar snabbt din egna strand på Koh Chang, något som passar din stil och uppfylla dina förväntningar på boende och natur.
Utvecklingsnivån är väldigt olika över ön vad gällande boende, bekvämligheter, restauranger och aktiviteter. Nedan finner du lite tips på vilken av stränderna som du kanske kan hitta ditt smultronställe.

White Sand Beach
White sand beach är den första stranden som du når på den norra sidan av ön och överlägset den mest trafikerade och den strand på Koh Chang som har mest bebyggelse. Här på White Sand Beach finns pubar, restauranger och lite shopping. Och många bra hotell och olika resorts längst med stranden. White sand beach är den bredaste stranden på Koh Chang.
Khlong Prao Beach
Khlong Prao beach är en fortsättning på White sand beach, här finns ett stort utbud av butiker och matställen, Alla dessa butiker och matställen hittar du i den norra delen av strandremsan.

Kai bae beach
Kai Bae var en av de ursprungliga områden där lokalbefolkningen först öppnade sina hem för de första backpacker som kom till ön, turismen av de första backpackers började mitten av 80-talet då några äventyrliga backpackers började fråga runt efter platser att bo. Resten är historia. Idag är tusismen till ön stor och många återvänder år efter år, däremot går det inte att jämföra Kai bae stranden med white sand, men kai bae beach har ändå sin säregna charm.

Lonely beach
Det var till Lonley Beach som dom första västerländska backpackers hittade till, dessa besökare betraktade Lonely Beach som den absolut bästa stranden att bo på under sin vistelse på Koh Chang
i över ett decennium har denna lilla vik varit väldigt populär strand hos västerlänningar, som som besöker den betraktar den som den som en oas. På Lonley Beach kan du fortfarande hitta bra priser på boende och hitta din egna lilla favorit.

Koh Changs skärgård och övärlden kring Koh Chang.
Sist men inte minst har vi alla små vackra öar utanför Koh chang. Vill du komma nära en underbar natur i Thailand ska du helt klart åka ut på en heldagars snorkeltur, med mat, dryck och guide. Men även en övernattning kan ju vara spännande. Det finns hela 54 st öar som är dokumenterade i Koh Chang skärgård.
Några öar som du bör besöka Koh Wai och Koh Mak det finns flera båtturer som dagligen seglar till de andra öarna kring Koh Chang.

Resa till Koh Chang med inrikesflyg
Bangkok Airways flyger inrikes till Trat och flygtiden är ca 45 minuter. Från Trat tar det ca 1 timme för att nå Koh Chang. Boka flyg till Trat kan du göra redan hemifrån eller via nätresebyråerna som finns. Ska du resa med bil från Bangkok tar det ca. 6 timmar beroende på trafiken. Gör ett stopp i Mae Phim på halva vägen och fortsätt resan när andan faller på. Passa på att göra en resa till Koh Chang Thailand

Tips!

Via Allt Om Thailandsresan kan boka transport från Mae Phim till och från Koh Chang till färjeläget eller ända fram till hotell eller din resort.