Hua Hin

Hua Hin ligger i Bangkokviken ca. 230 kilometer söder om Bangkok och är Thailands äldsta badort. Platsen är mycket populär bland thailändarna och Rama VII byggde sitt sommarresidens här. Han kallade det Klai Kangwon som betyder "långt från alla beskymmer" fortfarande är Hua Hin en semesterort för den thailändska kungafamiljen. Ursprugligen var staden ett litet fiskeläge med lång pir och en aktiv hamn, där trålarna på morgonen kom in på morgon och lossade sin fångst. Nu är huvuddelen av hamnen flyttad, men om man tar en tur kan man fortfarande få syn på fisknät och bläckfiskar som ligger och torkar i solen. Och på kvällen kan man se ljuset av alla de fiskebåtar ute i viken.

Restauranger med läckerheter från havet präglar också bilden eftersom Hua Hin har upptäckts av turisterna. Här är inte lika många turister som på Phuket och Koh Samui eftersom stranden inte är lika fin, men Hua Hin har sin egen stillsamma charm och lugna atmosfär. Många turister väljer därför att inkvartera sig på lyxhotell med privata swimmingpooler så att det blir fler möjligheter till bad. Under veckosluten åker många människor särskilt från Bangkok hit för att koppla av bada och äta. Hua Hin kan sägas vara en kurort för människor boende i Bangkok.

Stranden börjar söderifrån vid klippan Hua Hin. (Hua Hin betyder klippa på thai) Stranden sträcker sig 3 km in mot fiskeläget. Idag är stränderna både norr och söder om Hua Hin utbyggda med restauranger och möjligheter till inkvartering. På stranden kan man hyra vilstolar och parasoller, vattnet är lungt och säkert att bada i. Några dagar mellan November och februari blåser vinden dock upp efter klockan 10:00 på förmiddagen och skapar höga vågor som kan göra simning riskabelt. Under sådana dagar ska man vara försiktig för att underströmmarna kan vara starka.

Staden har en fantastisk nattmarknad och här samt i stadens affärer kan man få sina inköpsbehov tillfredställda. Hua Hin har bla en mängd affärer som erbjuder skräddarsydda kläder från den ena dagen till den andra, och här finns också badleksaker för barnen.

Sevärdheter i Hua Hin
Hua Hin Stranden
Ao Takiap stranden
Nattmarknaden
Dagmarknaden
Koh Singto
Khao Krails