Kung Bhumibol Adulyadej, käre Landsfadern har gått bort!

Till minne av Thailands kung

Det har säkert inte undgått någon att Thailands kung har dött! En kung som var älskad av det Thailandska folket för sin otroliga godhet. Det är officiellt att sonen nu tar över kungatronen av sin far. Att spekulera i kungahuset är strikt föbjudit enligt lag och kan härleda till långa fängelsestraff.

Våra tankar går till Drottning Sirikit och det Thailändska folket!

Vad innebär detta för oss turister i Thailand?
TAT som är mydigheten för turism (Tourism Authority of Thailand)
manar till att man ska fullfölja sin resplaner som har till Thailand, men vill att man ska vara medveten om nedanstående punkter:

• Många av det thailändska folket kommer att vara klädda i svart eller bära vita kläder som ett tecken på sorg. Detta är inte nödvändigt för besökare, men om det är möjligt, bör man bära dyster och respektfulla kläder när man vistas offentligt.

• Besökare bör avstå från att utföra något olämpligt eller ha ett respektlöst beteende.

• Turistattraktioner kommer att vara öppna som vanligt med undantag av Wat Phra Kaeo (Temple of the Emerald Buddha) och Grand Palace, eftersom det kommer att vara platsen för den kungliga begravningen.

• Regeringen har begärt att samarbetet från nöjesställen; såsom barer och nattklubbar att överväga öppnandet av sin verksamhet under denna tid. Beslutet fattas av de enskilda ägarna.

• De flesta av de traditionella och kulturella evenemang kommer att äga rum som vanligt, även om firandet kan ändras för lämplighet som ett tecken på respekt, eller händelserna kan tillägnad minnet av Hans Majestät Kung Bhumibol Adulyadej.

• Alla transporter, banker, sjukhus och andra offentliga tjänster kommer att fungera som vanligt.

• De andra myndigheter har ökat säkerhet och säkerhetsåtgärder för alla thailändare och besökare att underlätta deras resa runt om i landet.

Källa: TAT 
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter