Nu är det Thai Airways tur att genomgå ett stålbad!

Det går att läsa om både det ena och andra flygbolaget som har ekonomiska beskymmer. Sist ut bland dessa är anrika Thai Airways som ska hårdbanta genom stora kostnadsnedskärningar säger Bangkokpost idag! Sedan går det att läsa att Emirates har 280 nya widebodies jetflyg på order från både Airbus och Boeing. Detta är en ekvation som är svår att få ihop på ett riktigt sätt!

Thailändska regeringen tillåter inte att bolaget går i konkurs!
Vidare lät den Thailändska regeringen meddela att man inte låter att bolget försätts i konkurs. man annonserar istället att bolaget ska genomgå stora strukturella förändringar i form av att se över sina rutter, Thai Airways direktör Charumporn Jotikasthira menade att Bangkok-Johannesburg i Sydafrika var en sån rutt att se över och kanske lägga ner. Vidare i besparingsprogrammet säger man att det skulle säljas 22 st av sina totalt 102 flygplan som ingår i Thaiairways flygplansflotta.

Vidare föreslås en nedskärning med personal på 5000 personer. Ledningen för Thai Airways säger att många personalavgångar kan göras genom uppmuntra förtidspensionering och andra naturliga avgångar. 

Vad innebär detta dig som resenär under närmsta framtiden?
I nuläget innebär det ingenting, Flygen fortsätter att gå som vanligt! Thai Airways har en bra likviditet och man fortsätter att utveckla bolaget i den takt enligt den tidigare planeringen säger Thai Airways talesperson. Skillnaden blir att se över sånt som inte är lönsamt och kanske sälja det vidare till några andra aktörer. 

(Reds anmärkning)
Kan man vara säker på att Thai inte går i konkurs?
Självklart kan man inte vara säker, många minns säkert SAS stora besparingsprogram för ett par år sedan? Det gick vägen och Thai är liksom SAS också en viktig aktör inom det nationella infrastruktursprogrammet för att få landet att fungera med resor inom alla provinser som kräver flyg i stor omfattning. Ska också tilläggas att Thai Airways har alltid haft en betydande roll i utveckligen av Thailands turistindustri.  Sammanfattningsvis är det som resenär alltid säkrast att se över sitt försäkringskydd.

Källa: Bangkokpost

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter