Smidigare att semestra länge i Thailand!

Denna bild visar ett ordinarie ansökningsforumlär för inträde i Thailand, delas oftast ut på flyget. Vid ansökan om att stanna ytterligare 30 dagar i landet måste du även ha en kopia på denna handling Denna bild visar ett ordinarie ansökningsforumlär för inträde i Thailand, delas oftast ut på flyget. Vid ansökan om att stanna ytterligare 30 dagar i landet måste du även ha en kopia på denna handling

Sedan den 29 Augusti 2014 infördes nya generösa regler för resa till Thailand. Det innebär att du inte behöver ansöka om visum för 2 månader hemifrån. De nya reglerna är speciellt framtagna för att främja utökad turism till landet och infördes som ett led i en förenkling av att semestra under lång tid i Thailand.

Smidigt!
Innan regeln infördes behövde man åka på sk. visaresa till ett gränsland som tex. Laos,Kambodja eller Malyasia för att kunna stanna längre tid i landet. Nu räcker det med att besöka ett Immigration Office för att få stanna ytterligare 30 dagar i Thailand utöver de 30 som du fick vid ankomsten.

Vad behöver du?
Du behöver ta med dig Passet, kopia på ditt pass, med kopia på "departurecard". samt foto på dig och 1900 THB som det kostar att förnya ditt visum. I vissa fall kan det krävas att du även visar dina flygbiljetter för hemresan.

Detta är en temorär lösning för att främja turismen till landet och måste alltid kollas i förväg om detta gäller för just din resa.(saker och ting kan ändras väldigt fort i Thailand) 
Håll dig uppdaterad på den Thailändska ambassadens hemsida eller i olika forum som finns att tillgå på nätet.

Vad vill du göra nu?
>>Söka flygbiljetter till Bangkok
>>Söka boende att hyra i Thailand
>> Se på filmklipp
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter