Qatar Airways får sin första A380

Det femstjärniga flygbolaget Qatar Airways höll en stor presskonferens tillsammans med Airbus på Airbus fabrik i Hamburg, Tyskland, på tisdagen 16 september som flygbolaget fick sin första leverans av sitt efterlängtade Airbus A380. det största passagerareflygplan finns!
Med 10 st Airbus A380-800s på beställning, kommer Qatar Airways få leverans av 4 st redan före utgången av 2014.

I sitt tal vid presskonferensen koncernchef, Hans Excellens Herr Akbar Al Baker sade: "Det här har varit ett ögonblick mer än i ett decennium  och vi är så glada över att presentera en ny personlig upplevelse för våra resenärer i samband med att våra A380 börjar att flyga våra passagerare.
"De A380 som vi introducerar är inte vilka A380 som helst; Vi har helt utformat varje element, vilket ger en signatur och stil som aldrig har skådats förut ombord. 
"Dessutom, den nyöppnade Hamad International Airport, flygbolagets nav i Doha, har särskilt byggts med A380 i åtanke, med fem gater dedikeradade endast för detta flygplan, vilket i sin tur gör upplevelsen smidig och lätt för passagerarna. 

"På Qatar Airways är vi noga med att överväga alla delar av passagerarerfarenhet och regelbundet introducera innovationer som gör en reseupplevelse vad den borde vara -. Roligt, och att något att se fram emot" 
Press händelse i Hamburg presenterade en livlig omgång frågor för Mr Al Baker som den efterlängtade super-jumbo gör sin debut, gå med Qatar Airways flotta.

Den 517-sits flygplan är spridda över två däck i en konfiguration tri-klassen av åtta platser i första klass; 48 platser i Business Class och 461 i ekonomiklass. 
First Class säten har en 10-tums tv skärm och med en helt platt säng. 
Business Classsäten är utrustade med säten som kan göras om till en platt säng. Dock med något mindre tv skärm.

Economy Class passagerare gynnas av de mest rymliga A380 som idag flyger, med en stigning på 32 inches finns det 10-säten i bredd. 
In-flight entertainment ombord är state-of-the-art med hjälp av Thales stordator Top Series Avant-system med funktioner som en Android öppen plattform med intuitiva slägga funktioner och anpassade HD-skärm på upp till 26 inches i första klass. 

Flygbolaget driver för närvarande en blandad flotta av hela Airbus flygplansfamilj, en stor del av Qatars Airbus flotta är  A320 och även en blandad en blandad kompott av A330 och A340. 

Under det sista kvartalet 2014, förväntas det att flygbolaget kommer att börja ta emot sin första leverans av A350 flygplanet, Qatar som världens första flygbolag kommer att börja flyga med.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter