Hur prutar man på bästa sätt i Thailand?

Att handla i Thailand är billigt! Särskilt prisvärt är det att fynda på alla marknader som finns överallt i Thailand. Varje stad brukar ha sin egna lilla marknad där folk äter, träffas och trivs under trevliga former. Ska du på shoppingrunda i alla stora varuhus är det ofta fasta priser som gäller. Självklart kan du få rabatt på priset om du är ihärdig och delar med dig av en stor portion med glimten i ögat. På turistorterna finns det många försäljare som krigar om att få dig som kund och det finns stora möjligheter till bra affärer genom att pruta på priset. För att pruta i Thailand är alla knep bra utom de dåliga! Det finns egentligen ingen given regel för hur prutning på bästa sätt ska gå till. Vi har dock låtit sätta ihop en guide som kan vara vägledande i jakten på dina semesterfynd!

Nedan finner du 7 vägledande tips på hur du kan pruta på plats när du shoppar i Thailand!

1. Bestäm dig för innan du ska köpa något om vilket pris som du tycker det är värt att betala för den produkt du vill köpa, köpprocessen brukar som regel gå betydligt smidigare då!

2. Be säljaren att ta fram en miniräknare (Calculator)

3. Be säljaren slå in sitt pris

4. Du tar hans pris delat med 2 dvs. halva hans/hennes utgångspris

5. Du kommer få tillbaka miniräknaren med ett nytt bud, men betydigt högre än vad du angav

6. Det är nu som det roliga börjar, le och gestikulera med ditt kroppsspråk, inte oartigt men ändå så att du markerar att du tycker priset är för högt. Ni kommer troligtvis att mötas någonstans på halva vägen var, dock är mycket vunnet genom att få den du prutar med att le.  Affären är dock inte genomförd innan det är betalt och klart!

7. Kom ihåg att inte betala med sedlar med hög valör om du har varit aktiv i ditt prutande, det anses som oartigt att betala med för höga valörer om du har prutat ner priset med säljaren.

Vad vill du göra nu?
>> Söka & boka hotell i Bangkok
>> Söka Flygbiljetter till Bangkok
>> Hitta semesterbostäder som du kan hyra
>> Se på filmklipp om Thailand
>> Fastigheter till salu i Thailand
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter