Vilka regler gäller för snusare med att ta med sig snus till Thailand?

För en svensk och inbiten snusare är det helt otänkbart att resa bort i flera veckor utan att ta med sig det så åtråvärda snuset. Detta gäller även såklart Thailand. Fram tills idag har det varit tämligen enkelt att passera den thailändska tullen utan att ens någon lyfter på ögonbrynen när du passerar. Du har kunnat plocka med dig allehanda ting som inte finns på plats i Thailand eller anses som väldigt dyrt att köpa. Militärjuntan har nu de senaste veckorna deklarerat att det kommer att bli hårdare kontroller vid passering när man anländer Bangkoks flygplats Suvarnabhumi. Hur det kommer att ske  i praktiken vet ingen!

Hur mycket snus får du ta med dig in i Thailand?
Lagligt sätt får du ta med dig 6 dosor löst snus och 11 dosor portionssnus, detta är en veckoranson för en storsnusare från Sverige. Reser ni flera i ett sällskap så kan man ju alltid hävda att ni delar på snuset inom familjen eller kompisgänget. Skulle detta med ökade gränskontroller få effekt så kommer det inte ta lång tid för tullen i Thailand att genomskåda ankommande svenskar med putande läppar eller en snusdosa i fickan. Om det blir så återstår såklart att se!

Kan man köpa snus på Plats i Thailand?
Ja, det finns faktiskt en snusfabrik i Thailand, Vikingsnus har etablerat sig i Pak Chong som ligger mellan Bangkok och Nakhon Ratchasima. Det är svensken Göran Andersson som tillsammans med sin fru Nantakan tillverkar snus för fullt sedan 2007 och det finns att köpa våra snus med smaker som vi är vana vid att snusa. Besök Vikingsnus hemsida för mer information hur du kan tillfredställa ditt behov av snus under din semester till Thailand.

I övriga Thailand finns det ganska gott om svenskt snus på plats att köpa! Räkna med att priserna är dyrar än vad du kanske är van vid hemifrån.

Senaste rönet från militärjuntan var att nu skulle man främja turismen, vem vet? Kanske det är så att vi snusande individer även kan fortsätta med att lugnt ta med oss en 2 månaders ranson med snus utan att behöva vara oroliga! Ha en trevlig resa till Thailand!

Vad vill du göra nu?
>>Söka efter lediga hotel i Bangkok
>>Söka flygbiljetter till Thailand
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter