Är militärdiktaturen bara av ondo?

Sedan den thailändska militären tog makten över en militärkupp har det gått att läsa om många olika aktiviteter som har skett sedan dagen då Thailand blev militärstyrt, Men är allt bara av ondo?

Självfallet är det aldrig bra när ett land är inne i en process för att bli demokratiskt att militären går in och avsätter en regering och själva tar makten, men i detta fall har det i många fall gagnats oss turister. I flera månader har det gått att läsa om olika små kupper runt om i Thailand som ibland har kallats ren och skär ”uppstädning” Bland många illegala affärsverksamheter.

Phuket i Thailand har fått många små såkallade kupper. Först ut var att ”rensa” bland de många små affärsverksamheter som hade etablerat sig på stränderna  runt om på Phuket och nu senast taxirevolutionen som kommer frambringa betydligt lägre priser på taxiresor än vad som har varit under några år.

Idag rullar det kanske bortåt 100 illegala taxibilar på Phuket och flera av dessa tar hutlöst betalt, många turister på Phuket känner säkert igen sig. När du har rest med taxi så har du även fått betala för tillbakaresan, oavsett om du ska åka tillbaka eller inte. Nu håller myndigheten i Thailand ”Landtransportmyndigheten” i Bangkok på att besluta och fastställa taxametertaxan för området. I samma veva bestäms det också att inga nya taxibilar får köra utan en monterad taxameter. Besluten kommer troligtvis halvera kostnaden för taxiresor på Phuket spår Phuketwan. Revolutionen mot Phukets taximaffia verkar sannerligen vara i full gång.

Nya tuffare regler för sk. Visaruns
Visaruns, även kallad visumsresor verkar vara nästa stora nationella uppstädning som militärdiktaturen kommer att genomföra.
Efter den 12 Augusti 2014 ska det vara omöjligt att resa över gränsen och tillbaka igen för att förnya och skaffa sig nya dagar för att kunna vistas legalt  i Thailand. Vad som exakt kommer att hända vet ingen, men som vanlig turist kommer det att vara som vanligt att du  automatiskt kommer att få dina 30 dagar turistvisum för att vara i Thailand. Ska du vara längre än 30 dagar rekommenderar vi att du söker ditt visum hemifrån innan din avresa från Sverige eller övriga Skandinavien. 

Vi säger det igen, det är aldrig bra när demokratiska processer påverkas som var fallet när militären tog makten i Thailand i våras. Men någonting gott har det hur som helst fört med sig.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter