Reguljärflygets egna "oscarsgala" är avgjord

Nu är det avgjort, årets upplaga av flygets egna "oscarsgala" Skytrax som varje år utser världens bästa flygbolag "World Airline Awards" Utmärkelsen sker i form av service punktlighet och komfort. Det bästa flygbolaget för 2014 blev det Hong Kong baserade Cathay Pacific som landade på en första plats tätt efter Qatar Airways på en andra plats. Singepore Airlines kom trea. Det bäst placerade europeiska flygbolaget var Turkish Airlines som kammade hem en femteplats  följt av tyska Lufthansa som kom på en tioende plats.

Värt att notera i detta är att tre flygbolag från Gulfstaterna, Qatar, Dubai och Förenade Arabemiraten hade tagit in sig bland de tio främsta flygbolagen i världen att resa med. Deras starkaste konkurrensvapen måste vara att ge en servicegrad utöver det vanliga för att få oss resenärer att gå med på en mellanladning för att byta flygplan, en strategi som troligtvis kommer hålla även i långt in i framtiden.

Dessa flygbolag är världens bästa flygbolag att resa med under 2014
1. Cathay Pacific
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Emirates
5. Turkish Airlines
6. All Nippon Airways
7. Garuda Indonesia
8. Asiana Airlines
9. Ethiad Airways
10. Lufthansa

Anslutningar med många av dessa flygbolag till Bangkok från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn samt Oslo. Qatar och Emirates flyger dagligen från alla fyra skandinaviska flygplatserna via Doha respektive Dubai med anslutningar till Bangkok.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter