Nya Doha flygplats Hamad har öppnat

Hamad International Airport , Doha , Qatar

(som tidigare haft projektnamnet New Doha International Airport )

Qatar Airways har öppnat sitt nya flygnav, Hamad International Airport  ( tidigare känt under projektets arbetsnamn New Doha International Airport )

Hamad International, ligger endast fyra kilometer från den befintliga Doha Airport och den nya flygplatsen har öppnat idag! och med nya flygplatsen har öppnat så ökar möjligheterna för att flyga fler skandinaviska turister till bla. Bangkok och Thailand

Qatar Airways som gör de flesta flygningar till och från Dohas flygplats , kommer att flytta hela sin verksamhet till  den nya Hamad International i början av 2014. Det är även Flygbolaget själva kommer att förvalta och driva den nya flygplatsen.

Den nya flygplatsen i Doha kommer att bli den första flygplats i världen som kommer att kunna ta emot och hantera alla dagens förekommande kommersiella flygplan som finns, inklusive Airbus A380  det största passagerarflygplan som någonsin har byggts och Qatar Airways har en beställning på 13 st av denna flygplansmodell.

Den 2.200 hektar stora flygplatsen, är riktigt stor och mer än hälften av dess totala yta bygger på ny mark som är anlagd ute i Persiska viken , Den nya Hamad flygplats kombinerar både arkitektonisk elegans och tekniskt avancerade och utvecklade system . En ikonisk struktur och Hamad  Airport lovar att bjuda på en oöverträffad upplevelse för både passagerare , flygbolag och den lokala flygbranschen i stort när flygplatsen öppnar.

Prognosen för att ta flygplatsen i fullt bruk beräknas ske under 2015, under den första tiden kommer öppningen att ske i etapper, med början med fas 1, detta med en kostnad på över 15 miljarder US Dollar.

Arbetet med den nya flygplatsen påbörjades i januari 2005, som är planerad att slutföras under 2014 för att hantera hela 28 miljoner passagerare per år, Det kommer att ske en fördubbling till över 50 miljoner passagerare när flygplatsen är i full drift efter 2015.

Flygplatsen består av två banor och hela 60 procent av flygplatsen är byggd på utfylld och muddrad mark ut i Persiska viken.

Hamad internationella flygplats kommer att  ha totalt 41 gater för att hantera ”Wide Body” flygplan, Som Qatar Airways flygplansflotta till stor del består av. tillsammans med över 40.000 kvadratmeter byggnader som ger utrymme för bla. shopping , passagerarutrymmen, och flera våningar som också består av kort och långtidsparkering.

Qatar Airways flyger dagligen från Stockholm Arlanda, Oslo Gardemoen och Kastrup Köpenhamns flygplatser till Doha, alla dessa flighter har vidare förbindelse till Bangkok och Thailand. Qatar Airways var under 2012 utsett till ett av världens främsta flygbolag att flyga med. Qatar Airwys är kända för sin enastående service och väl balanserade menyer ombord.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter