Utflykt till Turtle Island nära Mae Phim

Båten  hämtade oss på stranden i Mae Phim, Vi hade packat med oss lite extra att dricka, det går åt när man är ett sällskap på 10 personer. Färden satte fart med Speed Boat ut till Turtle Island, eller sköldpaddsön som den också kallas. Det var alldeles lagom med oss alla i båten för under färden bestämde vi oss också för att snorkla en stund under vår utflykt. Det tog ungefär en halvtimma att med speed Boat ta oss ut till sköldpaddsön. Vår kapten kastade ankar och vi gick iland. Upplevelsen var kanske inte vad vi hade förväntat oss, men där i bassängerna simmade stora havssköldpaddor omkring, vi matade dom med gurka och det tyckte dom var en delikatess. Besöket på ön varade cirka en timma därefter talade vi om för vår kapten att tiden var inne för en tur med snorkel och cyklop för att utforksa havet utanför Turtle Island. Vi satte kurs mot ett grund som ligger straxt utanför och där hoppade allesammans i havet och spända av förväntan.

Den dagen var vattnet lite grumligt, men låg man still och väntade så kom det många färgranna fiksar och simmade förbi. Vi konstaterade att hade vi haft lite bröd med oss för att lockla med hade lyckan varit total med mycket fler upplevelser än vad vi såg just den dagen.

Efter snorklingsturen var det dags för lunch, vi åkte till en öde strand där vår kapten gjorde iordning vår lunch, kyckling och ris serverades och vi hade med oss kalla öl och tro det eller ej, det smakade ofantligt gott trots att det var kall mat vi fick. Efter lunchen var det tid till att slappa och ha det bra på vår lilla öde strand som vi hade tagit i beaaktning den aktuella dagen. Vi badade och drack medhavd dryck och njöt för fulla muggar. I efterhand kan man konstatera att det fortfarande finns orörda stränder i och kring Mae Phim och hoppas att det förblir så länge till.

Om utflykten var värd pengarna? Ja det var en trevlig dag, med tre olika aktiviteter, sköldpaddorna, snorkling och den orörda stranden med en välsmakande kall Thailändsk måltid. Det var värt pengarna!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter