Bangkok pulserar dygnet runt

I Thailands huvudstad Bangkok pulserar det dygnet runt, utbudet av nöjen och shopping är enormt. Det sägs att Bangkok har 9 miljoner invånare, ska man lyssna på lokalbefolkningen så är det nog närmare 17 miljoner människor som bor i Bangkok. Då räknar man in alla människor från landsbygden som kommer för att arbeta eller på något annat sätt försörja sig. Var du än är på semester i Thailand, ska du absolut göra ett stopp i den oavbrutet pulserande huvudstaden. Ett tips kan vara att avsluta sin semester i Bangkok, då har du hunnit klimatisera dig vad allt om Thailand har att erbjuda.

Gillar du shopping ska du absolut bo nära Siam Square, där ligger de stora varuhusen på rad, däribland det populära varuhuset MBK och Siam Paragon med alla sina butiker och priser du bara kunnat drömma om!
Gillar du att handla elektronik ska du göra ett besök på Pantip Plaza, där finns allt du kan tänka dig inom elektronik och datorer. Här hittar du original produkter och kopior på rad.

Är du i Bangkok på helgen ska du absolut göra ett besök på Chatuchak helgmarknad, det är en enorm upplevelse och här hittar du allt mellan himmel och jord. Piratkopiorna hittar du här, men sällan orginalprodukter.  Chatuchak helgmarknad erbjuder också ett stort utbud av hentverk, kläder och thailändsk konst i alla former.

Ska du besöka Bangkok och stannar ett par nätter så kan det absolut vara värt att besöka en av de många takbarer som ger dig en magnifik utsikt över stora delar av Bangkok, beställ en dring och luta dig tillbaka och njut av den storstadspuls du ser nedanför. Ett besök på någon takbar rekommenderas om du vill se bangkok från en annan horisont.

Vill du lära dig mer om Thailands historia är ett besök på Wat Arun väl värt, det är ett guldbeklätt palats som är magnifikt att se på. Boka gärna med en guide så att du får ut maximalt av dina nya upplevelser.

Du kan resa var du vill i Thailand, men kom ihåg stoppet i Bangkok för att krydda din resa till Thailand ännu mer.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter