Hur är det att resa som homosexuell i Thailand?

Thailand har lagar som förbjuder diskriminering mot homosexuella personer. Detta gör att du som homosexuell kan resa och vara trygg i Thailand. Thailändarna själva byter ofta kön genom att gå från man till kvinna och dessa kallas ladyboy eller som de kallas på thailändska, Katoy.
Det är inte alls ovanligt att se homosexuella gå hand i hand under din resa i Thailand och ingen lägger märke eller brys sig nämnvärt om det. Det är heller inte alls ovanligt att thailändska tjejer går hand i hand på gator och torg, men i den thailändska kulturen betyder det inte att man är homosexuell, utan det kan även vara ett sätt att påvisa vänskap. Nu senast har den thailändska turistmyndigheten gått ut offentligt med att man ska satsa på homosexuella turister till Thailand, och det gör det ännu mera intressant för personer och kan känna ännu mera tillit att resa som homosexuell.

Till Thailand reser man året runt, högsäsongen håller på från i mitten på oktober till sista mars, allt Om Thailandsresan erbjuder både hus och lägenheter att hyra på kort eller lång tid. Mae Phim reser du till om du vill ha lugn och ro men framförallt komma den thailändskavardagen närma. I Mae Phim hittar du bla. Ett stort utbud av fiskrestauranger, men även många andra ställen som erbjuder god och vällagad mat. Närheten till Koh Samet och övärlden kring Ban Phe erbjuder ett rikt utbud av aktiviteter både på land och till sjöss.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter