Thailand är barnens land

Thailand är barnens land! Jag minns när vi satte foten i det leende landet för första gången år 2000.

Vi på Allt Om Thailandsresan får ofta frågan hur det är att resa med barn till Thailand. Det är den bästa frågan som vi kan få. Jag glömmer aldrig när vi år 2000 landade för allra första gången i Bangkok på den gamla flygplatsen Don Muang. Det var trångt och varmt när vi stod i passkontrollen, vi reste med Thai Boeing 747 från Köpenhamn till Bangkok! Det var som ni förstår mycket folk i kön och när det väl var vår tur gick jag tillsammans med vår lille son då 3 år fyllda fram till passkontrollen. Tro det eller ej, men passkontrollanten släppte allt som hon hade i sina händer och började plocka med vår son, nu hör till saken att det stod kanske 100 personer i kö bakom och man såg verkligen alla nordbors frustrerande och harklande bakom. Passkontollanten struntade helt och hållet i detta och gav vår son all uppmärksamhet han kunde få.

Det var vår första upplevelse att resa med barn till Thailand. Resten är som det heter historia! Han fick under våra två veckor i Thailand massor och då menar jag massor med uppmärksamhet.

När vi åter igen skulle resa tillbaka till Köpenhamn så är vi på flygplatsen igen, på den gamla flygplatsen i Bangkok fick man åka buss ut till flygplanet som stod parkerat ute på plattan. Min fru hade då vår sovande son i sin famn och det fanns ingen sittplats ledig, sonen var tung och som ni vet är det varmt i Thailand. Gissa en gång...vem tror ni reste på sig och gav min fru sin plats i bussen? Ja, du gissade rätt!

Thailändarna älskar barn och du kommer märka det tydligt!  Res med barnen till Thailand! Thailändarna älskar barn och barnen älskar Thailand.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter